4 de juny del 2014

Les prohibicions, de vegades, estan per esquivar-les ;)

Sabeu què va passar als estats Units al 1920? Doncs que es va decidir al Congrés prohibir la venda d'alcohol. I què va fer la gent? Va beure més que mai. Les prohibicions, de vegades, ocasionen l'efecte contrari.

Us animeu a fer la guitza a mesures restrictives amb nosaltres, de forma divertida, el proper dia 13 de juny? Animeu-vos i compreu LA VOSTRA ENTRADA




* I per si us interessa conèixer amb més profunditat com els americans van gestionar la Llei Seca, aquí teniu una mica d'informació addicional:

LA LLEI SECA
El 1917, el Congrés va aprovar una resolució a favor d'una esmena a la Constitució dels Estats Units1 (l'Esmena XVIII) que prohibia la venda, importació, i fabricació de begudes alcohòliques a tot el territori dels Estats Units. El gener de 1919 l'esmena va ser ratificada per 36 dels 48 estats de la Unió, sent susceptible d'imposar-se com a llei federal (aplicable a tots els Estats).
La Llei Seca (o Prohibition, com va ser denominada informalment als Estats Units) no prohibia certament el consum d'alcohol, però el feia molt difícil per a les masses perquè prohibia la manufactura, venda, i el transport de begudes alcohòliques (ja sigui per importar-lo o exportar-lo).
L'alcohol, no obstant això, va continuar sent produït de forma clandestina i també importat clandestinament de països limítrofs, provocant un apogeu considerable del crim organitzat.
Tals prohibicions entraren en vigor el 16 de gener de 1920 i varen ser aprofitades per grups mafiosos (el més famós dels quals va ser el d'AlCapone) per a proporcionar alcohol a aquells que no volien seguir unes lleis considerades massa restrictives.
Algunes dades governamentals revelen que durant l'aplicació de la llei seca es va beure més que mai i que van haver-hi més morts relacionades amb el consum d'alcohol que en altres períodes de la història americana.
Les estadístiques policíaques informen d'un increment significatiu dels homicidis durant els anys 20 i fins el 1933

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada